Aandacht voor elkaar

Aandacht voor elkaar

300 x 400 x 400 cm, © 2020, verkocht
Ruimtelijk | Beelden | Mixed Media
Getoond op Aandacht voor elkaar

Een tijdelijk herdenkingsmonument om de coronaperiode te gedenken. Interactief. Mensen wordt gevraagd een hart te maken met daarop hun impressie van de coronatijd. 

Ik heb de gedenkplekken gemaakt samen met collega kunstenaar Gea Korpel. Gea realiseerde in Bergen op Zoom een Blote voetenpad. De materialen staan symbool aan de emoties die mensen ervaren in deze periode.

In Roosendaal heb ik gekozen voor een Mandala. De term Mandala betekent letterlijk ‘magische cirkel’. In oosterse wijsheden verwijst een Mandala naar inspiratie en innerlijke verrijking. Een Mandala kent geen einde of begin. In elke Mandala worden andere symbolen verwerkt. Het hart van deze Mandala vormen de zon en de maan die staan voor licht en donker, het mannelijke en het vrouwelijke. Beide onlosmakelijk verbonden met het leven en ons mensen. Dit werk symboliseertvoor mij het zoeken naar balans in ons leven en in deze coronaperiode.  

De gedenkplekken zijn op de twee locaties van crematoria Zoom- en Zegestede dagelijks te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur..