(klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Leef-tijd

2020

Een vriendin die van een druk arbeidzaam leven naar een nieuwe fase gaat inspireerde me tot dit werk. Persoonlijke waarden, het bekende en de nog onbekende toekomst, persoonlijke symbolen en in tekst 'wat niet met woorden te vatten is'. Leef-tijd, nieuwsgierig naar het onbekende. Het werd een mooi proces met een bijzonder resultaat. 

Een wandkleed voor Annabel

2019

Een persoonlijk wandkleed. Het hemeltje van de geboortewieg is gebruikt als ondergrond. Symbolen die betekenis hebben voor het kind en de ouders. Aangevuld met toepasselijke teksten. Ter gelegenheid van de eerste verjaardag. 

Jouw broer is een sterretje

2018

Tweeluik voor Allerzielen 2018 Rituelen helen - thema 'stilte'. 

Vrouwkes van Roosendaal

2018

Een eerbetoon aan de vrouwen die bijdroegen aan 750 jaar samenleven in Roosendaal.  Roosendaal bestond in 2018 750 jaar. Voor de expositie van 'Kunsten onder 1 dak' eind september 2018 in de St.Janskerk in Roosendaal maakte ik deze scuptuur.

You will be in my heart

2018

Tweeluik voor Allerzelen 2018 thema Stilte. 

Altijd in ons hart - Zomer

2016

Ouders schreven de naam van hun overleden kind. We blijven de naam noemen. Deel 2 van een vierluik 'De vier jaargetijden'voor Allerzielen 2016.

His seven last sentences

2016

His last sentences maakte ik voor het project van Spirit in Roosendaal, Jezus Revisited. De foto is een fragment: "Vrouw, ziedaar uw zoon" Men vooral hun betekenis, oeders wiens zoon uit beeld raakt door oorlog, geweld of anderszins.  De zeven laatste zinnen van Jezus verbeeldt in de huidige tijd. Zijn zeven laatste zinnen, en vooral hun betekenis, leven voort in onze hedendaagse cultuur.     

Je hoort bij ons - Lente

2016

Ouders schreven de naam van hun overleden kind. We blijven de naam noemen. Deel 1  van een vierluik 'De vier jaargetijden' voor Allerzielen 2016‚Äč     

Laksmi

2016

Geinspireerd op de Hindoeistische godin Laksmi, godin van de overvloed. Met haar emoties om haar heen. Uit de serie: Spiegel van de ziel. Beelden waar de toeschouwer zich in mag verdiepen.  Zonder te oordelen na een eerste indruk. Zoals bij inter-menselijke ontmoetingen.

Me and my princesses

2016

Een monument voor de vrouw en haar emoties.

Mooi - Winter

2016

Ouders schreven de naam van hun overleden kind. We blijven de naam noemen. Deel 4 van het vierluik De vier jaargetijden voor Alerzielen 2016

Trots op jou - Herfst

2016

Ouders schreven de naam van hun overleden kind. We blijven de naam noemen. Deel 3  van een vierluik 'De vier jaargetijden' voor Allerzielen 2016  

Je hoort bij ons III

2015

Allerzielen 2015 installatie. Begraafplaatsen Roosendaal en Bergen op zoom. We gedenken de overleden kinderen en schrijven hun naam zodat we die blijven noemen.

Queen

2015

Monument

vlinders voor de Westrand II

2014

Met vrijwilligers heb ik deze opbergcontainer geschilderd. Het ontwerp kwam tot stand vanuit elementen uit de wijk. De container is bedoeld om gereedschap op te slaan van de nabij gelegen buurt-moestuin. de container is geschilderd ter gelegenheid van het 40 jarig bestaan van het buurthuis. 

Een hand van licht

2012

Bezoekers aan de herdenkingsbijeenkomsten Allerzielen 2012 schreven de namen van overleden kinderen in de hand. Hun namen blijven we noemen. (3/4 nov. 2012).

Terugkeer naar Liefde

2012

Eigenheid van mensen, vervreemding en terugkeer naar liefde in jezelf. Terugkeer naar de liefde in je jeugd.  Dit werk is gerealiseerd in de Vuurtorenschool, geïnspireerd op het thema 50 jaar Groeikern, Zoetermeer.  Een project van Terra Art Projects: De polder voorbij. maart 2012.

Amoretto Friends

2011

Amoretto's, liefdesgodjes. jezelf zijn en autonomie in de liefde

Amoretto Listening

2011

Amoretto's, liefdesgodjes. Jezelf zijn, autonomie in de liefde. Een putto (meervoud: putti of putto's) of amoretto is in de beeldhouw- en schilderkunst een mollig kinderfiguurtje, bijna altijd mannelijk en meestal naakt
De voorlopers van de putti waren de eroten uit de oudheid, minnegodjes die bijvoorbeeld worden aangetroffen op kindersarcofagen, dansend, strijdend, musicerend of anderszins. Het gaat dan over naakte kinderfiguren als begeleiders van de liefdegod Eros.
Putti hadden behalve een decoratieve functie vaak ook een allegorische betekenis
In de beeldende kunst is een amoretto een liefdegodje, de jonge Amor.
Amoretten worden dan afgebeeld als kinderen van zeer jeugdige leeftijd, speels en dartel, gewapend met pijl en boog, of bloemenkransen dragend.     

Amoretto Rescue

2011

Voor mij staan deze beelden voor eigenheid en autonomie in de liefde
   

Appearance 1

2011

Dit beeld is onderdeel van een installatie die ik steeds nieuw maak voor een specifieke locatie

Appearance 5

2011

Dit beeld is onderdeel van een installatie die ik steeds nieuw maak voor een specifieke locatie

Appearance 9

2011

Dit beeld is onderdeel van een installatie die ik steeds nieuw maak voor een specifieke locatie.

Een land waar het leven goed is versie II

2011

Tweede versie van deze sculptuur. Nu groter dan de vorige keer en uitgebreid met een nieuw beeld. Gebouwd op de locatie in de Wennekerfabriek  te Roosendaal. Was te zien tijdens  http://www.kunstenonder1dak.nl/

De Gouden Kooi

2010

Expositie door Blommenkunst, Essentgebouw Roosendaal, november 2010.

Een land waar het leven goed is achterwand versie I

2010

Een land waar het leven goed is. Bekijk ook de video!!

Fijn samen of troosteloos alleen

2010

..

Luctor et emergo 2

2010

.

overzicht Landart Diessen

2010

 Luctor et Emergo

Roosendaal in 2210

2010

Roosendaal over tweehonderd jaar? Een stad multicultureel, jong, oud, groen, aandacht voor monumenten en mensen met aandacht voor elkaar.  Dit tweeluik heb ik gemaakt voor de wedstrijd met als titel 'Roosendaal over 200 jaar.' De eerse prijs die ik won bestond uit een blik met daarin de foto van mijn kunstwerk. Dat blik wordt bewaard in de kluis van museum Tongerlohuys te Roosendaal om in 2210 geopend te worden door mijn achterkleinkinderen en diens tijdgenoten. Ik ben erg benieuwd hoe werkelijkheid en wens dan overeen komen.   

The Next day

2010

Geïnspireerd door de dagelijkse realiteit in de krant, de NRC Next, komen de figuren tot leven. De vraag rijst: in wat voor wereld leven wij?  Deze wandsculptuur is gemaakt in opdracht van de uitgever en kado gedaan aan de redactie van NRC-next.

We blijven je naam noemen

2010

Project Allerzielen.NU van CKB West Brabant en Schatten van Brabant, 29 oktober 2010  op  begraafplaats Zegestede te Roosendaal.Bij dit project heb ik samengewerkt met Nicole Linders. Samen hebben we gesproken met enkele ouders van overleden zuigelingen. De ouders deelden met ons hun verhaal en wij hebben van daaruit het kunstproject verder vorm gegeven. De teksten zijn citaten van de ouders uit de gesprekken. De namen zijn van de zuigelingen en andere te vroeg overleden kinderen. De regenboog verbindt de drie kinderhofjes op de begraafplaats in Roosendaal en komt uit bij het meest recente kinderhofje. Op die plaats hebben we de sculptuur weggezet, met statafels en koffie, thee en Gijskoeken, muziek en licht. 

Zoeken naar balans

2010

Beeld geinspireerd op het persoonlijke verhaal van de opdrachtgever

Betonman

2009

Figuur van papier maché, ingeklonken in beton. Vastzitten of ondoordringbaar aanwezig?

DJVT

2009

  De titel van het werk,de afkorting  DJVT van “De Jeugd van Tegenwoordig”,  Een jongere in een maatschappelijke context en tegelijkertijd in zijn eigen wereld met zijn eigen specifieke problematiek. De zeefdruk is in oplage van 50 samengevoegd in de grafiekmap van het project De Brabantse Ring i.s.m. het CBK West Brabant.  

Family

2009

Familie veiligheid en kwetsbaar 

Kneeling

2009

Vrouwfiguur gemaakt van gaas, hout en krantenpapier. Afgewerkt met een matte lak. Teksten over wereldeconomie, crisis en innovatie. Gedwongen op de knieën. Het einde of een nieuw begin? 

No time to waste

2009

Het beeld is gemaakt van afvalmateriaal en papier maché. 

Portret Joop

2009

Lichaamshouding en huid van het beeld bepalen de indruk die de man achterlaat. De huid is van krantenpapier en stukjes textiel.

Spiegeling I

2004

Onderzoek naar wat is binnen en wat is buiten? De binnenwereld loopt over in de buitenwereld. Geïnspireerd door de schoonheid van spiegelingen en de meervoudige betekenis.

Spiegeling II

2004

verbeelding

Spiegeling III

2004

binnenwereld buitenwereld

Spiegeling IV

2004

verbeelding 

Ontmoeting I

2003

Serie ontmoetingen naar aanleiding van krantenfoto's van politici en bestuurders die elkaar begroeten.

Ontmoeting II

2003

..

Ontmoeting III

2003

..

Op de Vlucht I

2003

Geïnspireerd op foto's van stromen vluchtelingen uit de krant. Gefascineerd dat regelmatig grote groepen mensen hun stad of land ontvluchten op zoek naar een beter leven.

Op de Vlucht II

2003

..

Op de vlucht III

2003

..