Beelden waarin het mens zijn wordt belicht vanuit verschillende perspectieven. Het verhaal, soms letterlijk 'binnenin het beeld' vraagt de kijker zich te verdiepen in de voorstelling. Het is niet alleen het uiterlijk dat belangrijk is. Ik vraag me als kunstenaar juist af wat mensen bezig houdt.

uit 2008 tot 2018 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Vrouwkes van Roosendaal

2018

Een eerbetoon aan de vrouwen die bijdroegen aan 750 jaar samenleven in Roosendaal.  Gemaakt in 2018 bij het 750 jarig bestaan van Roosendaal.  

His seven last sentences

2016

His last sentences maakte ik voor het project van Spirit in Roosendaal, Jezus Revisited. De foto is een fragment: "Vrouw, ziedaar uw zoon" Men vooral hun betekenis, oeders wiens zoon uit beeld raakt door oorlog, geweld of anderszins.  De zeven laatste zinnen van Jezus verbeeldt in de huidige tijd. Zijn zeven laatste zinnen, en vooral hun betekenis, leven voort in onze hedendaagse cultuur.     

Lakshmi

2016

Geinspireerd op de Hindoeistische godin Lakshmi, godin van de overvloed. De godin met de emoties.  Uit de serie: Spiegel van de ziel. Beelden waar de toeschouwer zich in mag verdiepen.  Zonder te oordelen na een eerste indruk. Zoals bij inter-menselijke ontmoetingen.

Female

2015

Wat is vrouwelijk? Female. Eerbetoon aan alles wat vrouwelijk  genoemd kan worden.  Uit de serie: Spiegel van de ziel. Beelden waar de toeschouwer zich in mag verdiepen.  Zonder te oordelen na een eerste indruk. Zoals bij inter-menselijke ontmoetingen.

Onvoorwaardelijk geluk

2013

Wat drijft ons? De zoektocht van mensen naar zingeving en geluk. Uit de serie: Spiegel van de ziel. Beelden waar de toeschouwer zich in mag verdiepen.  Zonder te oordelen na een eerste indruk. Zoals bij inter-menselijke ontmoetingen.

Roosendaal in 2210

2010

Hoe ziet Roosendaal er uit over tweehonderd jaar? Een stad multicultureel, jong, oud, groen, aandacht voor monumenten en mensen met aandacht voor elkaar.  Dit tweeluik heb ik gemaakt voor de wedstrijd met als titel 'Roosendaal over 200 jaar.' Naast 'eeuwige roem' was de eerse prijs die ik behaalde een blik met daarin de foto van mijn kunstwerk. Dat blik wordt bewaard in de kluis van museum Tongerlohuys te Roosendaal om in 2210 geopend te worden door mijn achterkleinkinderen en diens tijdgenoten. Ik ben erg benieuwd hoe werkelijkheid en wens dan overeen komen.   

Kansen voor iedereen

2008

Een op de tien bijstandsaanvragers verdwijnt uit beeld. Waar blijven zij? Hoe overleven zij? Dit werk vraagt aandacht voor de vrouwen die moeite hebben zich te voegen naar de regels van uitkeringsinstanties en hun eigen weg gaan. Zij vragen geen uitkering aan maar zoeken hun eigen inkomsten in de illegaliteit bijvoorbeeld de prostitutie. 

DJVT

2009

  De titel van het werk,de afkorting  DJVT van “De Jeugd van Tegenwoordig”,  Een jongere in een maatschappelijke context en tegelijkertijd in zijn eigen wereld met zijn eigen specifieke problematiek. De zeefdruk is in oplage van 50 samengevoegd in de grafiekmap van het project De Brabantse Ring i.s.m. het CBK West Brabant.