Beelden waarin het mens zijn wordt belicht vanuit verschillende perspectieven. Met het verhaal, soms letterlijk 'binnenin het beeld' , nodig ik de kijker uit zich te verdiepen in de voorstelling en niet alleen af te gaan op de buitenkant, de eerste indruk. De interessante ontmoetingen ontstaan immers als mensen zich in elkaar verdiepen.

uit 2008 tot 2024 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Nature or nurture

2024

Ontstaat ons gedrag vanuit onze natuur, dna en overerving? Of door het gezin en de mensen waarmee we opgroeien. Wetenschappers ontdekken dat het milieu ook van invloed is op ons de samenstelling van ons dna en een vande oorzaken kan zijn van ziekte of een verzwakt immuunsysteem. Nature or nurture? 

De wereld brandt

2023

De wereld brandt. In onze moedeloosheid zoeken we beschutting in huiselijke kring of geloof. Bij het vuur.

Veerkracht

2023

Vuur verteert. Na enige tijd herstelt de natuur en toont haar veerkracht. Waar zaden uit de verbrande aarde komen onstaat nieuw leven.  

Family - opinion

2022

Overtuigingen - generaties geven ze onbewust aan elkaar door. Door bewustwording kun je de familylijn doorbreken, loslaten en helen. Voor de volgende generatie.   Een beeld om te ontmoeten.

Prophets are of all times

2022

Voor een project over hedendaagse profeten heb ik een portret gemaakt van Marion Koopmans, epidemioloog.  Als onderdeel van een project van Spirit in Roosendaal in de Onze Lieve Vrouwekerk in Roosendaal. Lees hierover meer in de blog van 4 december 2022

Hidden in the past - Vrouwen van Roosendaal

2018

Een eerbetoon aan de vrouwen die, veelal op de achtergrond, bijdroegen aan 750 jaar samenleven in Roosendaal of andere gemeenschappen.  Gemaakt in 2018 bij het 750 jarig bestaan van Roosendaal.  

Lakshmi 2.0

2016

Geinspireerd op de Hindoeistische godin Lakshmi, godin van de overvloed. De godin met al haar emoties. Herziene versie.  Uit de serie: Spiegel van de ziel. Beelden waarbij de toeschouwer wordt uitgenodigd het beeld te ontmoeten.  Zonder alleen af te gaan op de eerste indruk. 

Unconditionally happy

2013

Wat drijft ons? De zoektocht van mensen naar zingeving en geluk. Uit de serie: Spiegel van de ziel. Beelden waarbij de toeschouwer wordt uitgenodigd het beeld te ontmoeten. Zonder af te gaan op een eerste indruk.  

His seven last sentences

2016

His last sentences maakte ik voor het project van Spirit in Roosendaal, Jezus Revisited. De foto is een fragment: "Vrouw, ziedaar uw zoon"  Moeders wiens zoon uit beeld raakt door oorlog, geweld of anderszins.  De zeven laatste zinnen van Jezus leven voort in de huidige tijd. Zij blijven actueel.    

Female

2015

Wat is vrouwelijk? Female. Eerbetoon aan alles wat vrouwelijk  genoemd kan worden.  Uit de serie: Spiegel van de ziel. Beelden die  de toeschouwer uitnodigt tot een ontmoeting.   Zonder te oordelen na een eerste indruk. 

Roosendaal in 2210

2010

Hoe ziet Roosendaal er uit over tweehonderd jaar? Een stad multicultureel, jong, oud, groen, aandacht voor monumenten en mensen met aandacht voor elkaar.  Dit tweeluik heb ik gemaakt voor de wedstrijd met als titel 'Roosendaal over 200 jaar.' Naast 'eeuwige roem' was de eerse prijs die ik behaalde een blik met daarin de foto van mijn kunstwerk. Dat blik wordt bewaard in de kluis van museum Tongerlohuys te Roosendaal om in 2210 geopend te worden door mijn achterkleinkinderen en diens tijdgenoten. Ik ben erg benieuwd hoe werkelijkheid en wens dan overeen komen.   

Kansen voor iedereen

2008

Een op de tien bijstandsaanvragers verdwijnt uit beeld. Waar blijven zij? Hoe overleven zij? Dit werk vraagt aandacht voor de vrouwen die moeite hebben zich te voegen naar de regels van uitkeringsinstanties en hun eigen weg gaan. Zij vragen geen uitkering aan maar zoeken hun eigen inkomsten in de illegaliteit bijvoorbeeld de prostitutie. 

DJVT

2009

  De titel van het werk,de afkorting  DJVT van “De Jeugd van Tegenwoordig”,  Een jongere in een maatschappelijke context en tegelijkertijd in zijn eigen wereld met zijn eigen specifieke problematiek. De zeefdruk is in oplage van 50 samengevoegd in de grafiekmap van het project De Brabantse Ring i.s.m. het CBK West Brabant.